Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită de Orchestra Natională Radio

Publicat: vineri, 26 Mai 2017 , ora 0.00
De Ziua Internațională a Copilului, Orchestra Națională Radio prezintă un concert cu intrare liberă, la Sala Radio. Joi, 1 iunie 2017, de la ora 11.00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spațiu al dialogului între muzicieni și micii spectatori.
Dirijorul Cristian Oroșanu se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, care va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: uvertura operei Wilhelm Tell de Gioachino Rossini, selecțiuni din Suitele "Peer Gynt" de Edvard Grieg, fragmente din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, din muzica de scenă "Aladdin" de Carl Nielsen, selecțiuni din Simfonia nr. 60 în do major "Distratul" de Joseph Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart și Marșul nupțial din "Visul unei nopți de vară" de Felix Mendelssohn.
Noutatea concertului este latura sa neconvențională și interactivă: micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni, din dorința orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos și natural cu universul muzicii.