Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi continuă

Publicat: miercuri, 24 Mai 2017 , ora 0.00
Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio se alătură Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi (SIMN), ediția cu numărul 27, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate muzicii contemporane din România.
Festivalul organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor se desfășoară anul acesta în perioada 21–28 mai și propune publicului concerte de muzică de cameră, orchestrale, cu o componentă multimedia sau electronică, recitaluri instrumentale sau de lied, oferind o incursiune în cele mai recente tendințe internaționale din zona muzicii contemporane.
Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio prezintă anul acesta două concerte incluse în Festival. Primul dintre ele este programat astăzi, 24 mai, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea. Participă percuționistul Alexandru Matei, clarinetistul Cristian Miclea și acordeonistul Fernando Mihalache. Programul serii include o selecție de piese semnate de Petru Stoianov, Maia Ciobanu, Mihnea Brumariu, George Balint și Aurel Stroe, unele dintre ele în primă audiție absolută. De asemenea, Concertul pentru acordeon și orchestră de Aurel Stroe va cunoaște prima sa audiție în țara noastră. Ora de începere este 19.00, iar concertul poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.

Și tot astăzi, de la ora 17.00, în Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București, Corul de cameră Preludiu concertează în Săptămâna Internațională a Muzicii Noi alături de dirijorul Voicu Enăchescu,. În program figurează lucrări de Adrian Pop, Felicia Donceanu, Dan Buciu și Dan Dediu, între alții.

Iar vineri, 26 mai, tot de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio concertează în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, cu participarea violonistei Diana Moș, a flautistului Ion Bogdan Ștefănescu și a Corului Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.