Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concerte programate cu ocazia evenimentului european 'Noaptea Muzeelor'

Publicat: sâmbătă, 20 Mai 2017 , ora 0.00

Diseară, 145 de muzee și organizații partenere din 45 de localități din țară iau parte la proiectul european „Noaptea Muzeelor”. Acesta a ajuns la ediția cu numărul treisprezece și propune publicului, alături de colecțiile și expozițiile muzeelor care vor putea fi vizitate gratuit pe întreaga durată a nopții, un număr semnificativ de concerte, proiecții, spectacole de teatru, ateliere experimentale și chiar tururi cu bicicleta.

Evenimentele muzicale nu lipsesc, desigur, din rândul surprizelor pregătite de organizatori. O serie importantă de evenimente dedicate muzicii va avea loc între orele 18:00 și 00:30 la Muzeul Național „George Enescu” din capitală, derulându-se sub titulatura „Jam session la Enescu”. Printre atracțiile care vor anima atât sălile muzeului, cât și curtea Palatului Cantacuzino, se numără recitalurile „Clasic e fantastic”, susținut de Cvartetul „Musica Viva”, „Jazzy Mood”, cu saxofonistul Cristian Soleanu și pianistul Albert Tajti și momentul propus de violonistul Sabin Penea pe una dintre viorile care i-au aparținut lui George Enescu, semnată de lutierul Paul Kaul, dar și „Enescu...în pași de dans”, reprezentație prezentată de elevii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București. 

La Muzeul Național de Istorie a României, în cadrul expoziției „Lapidarium”, vor avea loc: un scurt spectacol de balet susținut tot de elevii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, un concert de muzică vocal-simfonică, prezentat de elevi și studenți ai Colegiului „Dinu Lipatti”, ai Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității „Spiru Haret” din București și ai Facultății de Muzică de la Brașov și, în final, de la ora 22:30, recitalul intitulat „Istoria României în sunetele naiului”, susținut de Nicolae Voiculeț. 

Tot astăzi, de la ora 18:00, la Casa Memorială „George Enescu” de la Sinaia, va avea loc recitalul de chitară clasică susținut de Tudor Niculescu, iar Muzeul de Artă din Timișoara sărbătorește cu un recital de pian susținut de Cosmin Gavrilă, cu un concert al Corului Operei  Române din Timișoara, dirijat de Mihaela Silvia Roșca și cu o discuție pe teme ce țin de muzică, de artele vizuale și de cultura umanistă, întreținută de Cristian Rudic - solist al Operei Române din municipiu -  și Victor Neumann (directorul Muzeului de Artă Timișoara). Aceasta din urmă va fi colorată de intervențiile formației camerale „Incanto Quartetto”.
Ana Diaconu