Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul de Muzică Veche București - start al celei de-a XI-a ediții

Publicat: marți, 1 Noiembrie 2016 , ora 0.00

Astăzi, 1 noiembrie, începe cea de-a XI-a ediție a a Festivalului de Muzică Veche București, eveniment care, din 2015, este membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Orchestra barocă a Uniunii Europene, Orchestra barocă „Il Gardellino” din Belgia, Marcel Ponseele la oboi baroc, Jan de Winne (flaut traversier), Xavier Diaz Latorre la lăută, Andrew Lawrence-King (la harpe istorice), ansamblul de dansuri istorice Passeggio din Cluj-Napoca, ansamblul Codex din Sfântu Gheorghe, formația de muzică veche românească "Trei Parale" din București - nume importante ale muzicii vechi europene se numără printre artiștii invitați în 2016.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene; programele includ piese medievale, dar și muzică renascentistă, barocă și bizantină. Concertele festivalului îmbină muzica, vizualul și teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi.

Concertul inaugural are loc în această seară, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru din Capitală și va fi susținut de muzicieni belgieni: Marcel Ponseele la oboaie istorice și ansambul "Il gardelino".

Festivalul de Muzică Veche București se desfășoară până în 28 noiembrie.