Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concurs Enescu - rezultate finală violoncel

Publicat: miercuri, 14 Septembrie 2016 , ora 0.00
Seara trecută, în 13 septembrie 2016, a avut loc în Sala Mare a Ateneului Român finala Concursului George Enescu - secțiunea violoncel. Câștigătorul Premiului I, în valoare de 15.000 de euro, este Zlatomir Fung din Statele Unite ale Americii. În ultima etapă de concurs el a interpretat în compania Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" și a dirijorului Alexandre Bloch partitura solistică a Simfoniei concertante op. 8 de George Enescu. Tânărul muzician în vârstă de 17 ani este student în ultimul an la secțiunea Muzică de Cameră a New England Conservatory Preparatory School și a susținut concerte în locuri ca Jordan Hall, Benedict Music Tent, Harris Hall și Carnegie Hall's Weill Recital Hall.
Premiul II al Concursului George Enescu, valorând 10.000 de euro, a revenit, la secțiunea violoncel, Anastasiei Kobekina din Rusia, care a interpretat în finală Concertul op. 85 în mi minor de Edward Elgar.
Laureat al premiului al III-lea, dotat cu 5.000 de euro, este violoncelistul Mon-Puo Lee din Spania, care în etapa finală a cântat Concertul op. 104 în si minor de Antonin Dvorak.