Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide Concursul Internațional 'George Enescu' 2016

Publicat: sâmbătă, 3 Septembrie 2016 , ora 0.00

Astăzi, 3 septembrie, se deschide Concursul Internațional "George Enescu" 2016, care se va desfășura până în 25 septembrie la secțiunile vioară, violoncel, pian și compoziție. Radio România Muzical și Radio România Cultural vor transmite în direct concertul inaugural, de la Ateneul Român. Orchestra Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijată de Horia Andreescu, iar soliști vor fi violonista Anna Țifu - laureată a ediției 2007, violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Mihai Ritivoiu - laureați ai ediției 2011. Programul cuprinde Concertul op. 56 în Do major pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, lucrarea "Tektonum" scrisă de Sebastian Andone, care a obținut premiul I la secțiunea Compoziție, ediția 2014, și poemul simfonic "Pinii din Roma" de Ottorino Respighi. Transmisiunea directă începe la ora 19,00. Comentează Ștefan Costache.

Concurenții români și moldoveni din Concursul Internațional "George Enescu"

La Radio România Muzical continuăm să vă prezentăm muzicienii români și moldoveni care vor evolua în această ediție a Concursului Internațional "George Enescu". Astăzi, violoncelistul Ion Storojenco.

Născut în 20 noiembrie 1988, Ion Storojenco a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Își continuă studiile la Conservatorul Național superior de Muzică din Paris, la clasa profesorului Marc Coppey. În calitate de solist a concertat cu Filarmonicile din Chișinău, Iași, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Cluj Napoca. A câștigat premii la diverse competiții: "Mihail Jora" (România), "Eugen Coca" (Republica Moldova), "Gradus at Parnassum" (Graz, Austria) și Liezen Cello Competition (Austria). După doi ani ca membru al Orchestrei Festivalului Verbier din Elveția, Ion Storojenco a fost numit prim-violoncelistul Filarmonicii din Pforzheim, Baden-Wurttenberg, Germania.