Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul Internațional 'George Enescu' - concert de deschidere transmis la RRM

Publicat: luni, 29 August 2016 , ora 0.00

Sâmbătă, 3 septembrie, va începe ediția din 2016 a Concursului Internațional "George Enescu". Juriul de specialitate a selectat 174 de tineri artiști pentru a intra în competiție anul acesta. Este pentru prima dată când are loc o preselecție în cadrul Concursului "Enescu", ca urmare a unui număr foarte ridicat de înscrieri: în total 317 tineri artiști din 48 de țări.

În juriul prestigiosului concurs, care anul acesta va avea secțiunile vioară, violoncel și pian, îi vom regăsi pe violoniștii Pierre Amoyal și Silvia Marcovici, violonceliștii Natalia Gutman, David Geringas și Arto Noras și pe pianiștii Peter Donohoe, Dana Borșan și Andrei Sitarev. Pentru Secțiunea Compoziție, toate lucrările înscrise au fost trimise spre jurizare, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 3 septembrie, în ziua deschiderii ediției 2016 a Concursului Enescu.


Concertul care deschide Concursul Internațional "George Enescu" poate fi ascultat live la Radio România Muzical. La Ateneul Român, soliștii Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", conduse de Horia Andreescu, vor fi tineri muzicieni, laureați ai edițiilor precedente: violonista Anna Tifu, violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Mihai Ritivoiu, iar din program face parte și lucrarea "Tektonum" semnată de Sebastian Androne, câștigător al ediției din 2014 la secțiunea Compoziție. Concertul de sâmbătă, 3 septembrie, începe la ora 19:00 și poate fi ascultat live pe frecvențele noastre. Comentează Ștefan Costache.