Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Continuă Festivalul 'Johann Strauss', ediția a XV-a

Publicat: marți, 23 August 2016 , ora 0.00

Muzeul Național Cotroceni va găzdui astăzi, 23 august 2016, două manifestări din cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional "Johann Strauss", serie intrată în tradiția manifestărilor de gen din România. De la ora 12:00 este programată conferința sustinută de dr. Thomas Aigner, director al colecției de muzică a Bibliotecii Primăriei din Viena, întâlnire cu publicul care va avea loc în Spațiile medievale ale muzeului.

Pentru ora 18:00 este propus în Salonul Cerchez un concert în care vor evolua Iosif Ion Prunner și Cvartetul Artmusik. Concertul este dedicat familiei Strauss și lui Iosif Ivanovici, ocazie cu care vor putea fi ascultate selecțiuni din opereta "La porunca împărătesei" de Bruno Ramschtein, valsul "Valurile Dunării" și Marșul lui Radetzky de Johann Strauss-tatăl. Festivalul "Johann Strauss" va continua mâine, 24 august, la Muzeul Național Cotroceni, de această dată cu un recital susținut, începând cu ora 18:00, de violonista Corina Bura și pianista Viorela Ciucur.

Prin acest eveniment se continuă colaborarea dintre Muzeul Național Cotroceni și Asociația Română a Iubitorilor Valsului Johann Strauss.