Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Muzeul Național 'George Enescu' organizează diverse evenimente cu ocazia celor 135 de ani de la nașterea compozitorului

Publicat: vineri, 19 August 2016 , ora 8.22
Muzeul Național "George Enescu" organizează astăzi, 19 august 2016, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la nașterea compozitorului, evenimente sub genericul "Omagiu lui George Enescu" la toate cele trei sedii ale sale.
La Vila Luminiș din Sinaia are loc recitalul "Enescu la el acasă", susținut de la ora 17.00 de Răzvan Anemțoaiei, Dan Iulian Druțac și Octavian Lup în cadrul Festivalului Internațional ”Enescu și muzica lumii”. Tot de la ora 17.00, dar la Secția "Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu" de la Tescani, puteți urmări spectacolul liric oferit de participanții la Masterclass-ul de artă vocală condus de Leontina Văduva și Alina Pavalache; în program: operă franceză și muzică vocală de George Enescu. Vor cânta Alice Bacalu, Christine Barricault, Louis-Heol Castel, Valentina Dascălu, Cristina Feraru, Ramona Fischer, Say Ufuk Ghenghis, Irina Ionescu, Magda Maftei, Ilia Marinescu, Cezar Mititiuc, Ramona Păun, Maria Petcu, Gaëlle Salomon-Corlobé și Cătălina Sima.
În București, de la ora 18.00, are loc în Aula Palatului Cantacuzino un "Medalion George Enescu"; în programul manifestării este înscris vernisajul expoziției "Retrospectiva Concursului Internațional "George Enescu", realizatată de dr. Irina Nițu cu grafică de Horia Nițu, moment prezentat de prof.univ.dr. Viorel Cosma, consultant științific. Tot cu acest prilej publicul este invitat să asculte un recital cameral, susținut de violonista Raluca Stratulat și de pianista Eliza Gabriela Puchianu; pe afiș: Sonata pentru pian și vioară nr.2, op. 6 în fa minor, de George Enescu și Sonata pentru vioară și pian în Sol major de Maurice Ravel.
Intrarea este liberă la toate evenimentele organizate, iar astăzi, 19 august 2016, accesul vizitatorilor este gratuit în toate cele trei sedii.