Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul național pentru elevi 'Ascultă 5 minute de muzică clasică'

Publicat: luni, 30 Mai 2016 , ora 0.00

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită în 1 iunie, Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizează Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică", cu două secțiuni: audiții muzicale pentru elevii claselor gimnaziale și desene inspirate de muzica clasică, pentru elevii claselor primare.

Miercuri, 1 iunie 2016, în intervalul orar 13.10-13.30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanți la concurs trebuie să indice autorul și lucrarea din care fac parte. Lucrările vor fi alese din lista de 20 opusuri pe care o puteți găsite pe site-ul www.romania-muzical.ro.

În aceeași zi vor fi postate într-o galerie online desenele copiilor din învățământul primar inspirate de una dintre două lucrări muzicale: Valsul florilor din baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski sau Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart, primite prin poștă sau online - parte a aceleiași competiții.

Acestea pot fi votate până în 12 iunie, urmând ca în 13 iunie Radio România Muzical să publice clasamentul rezultat. Primele trei desene în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome.