Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi se apropie de final

Publicat: sâmbătă, 28 Mai 2016 , ora 0.00
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, aflată la ediția a XXVI-a, se apropie de final. Astăzi, 28 mai 2016, în penultima zi a festivalului, sunt programate următoarele manifestări: în Sala "Dinu Lipatti" a Universității Naționale de Muzică din București are loc, de la ora 9,00, un simpozion internațional de muzicologie intitulat "Repere în muzica românească: Anatol Vieru, Dorel Pașcu și Cristina Rădulescu-Pașcu". În postura de coordonator științific - Olguța Lupu. Mezzo-soprana Claudia Codreanu acompaniată la pian de Diana Vodă-Nuțeanu, evoluează în Aula Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, începând cu ora 11,00. Muzicienele propun un program cu lucrări de Adrian Rațiu, Dan Constantinescu, Didier Schein, Olguța Lupu și Diana Vodă-Nuțeanu. Sala de proiecție a Mediatecii UNMB găzduiește, de la ora 15,00, workshopul compozitorului Yinam Leef de la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim. Două ore mai târziu, în Studioul de Operă al aceleiași instituții, Trio "Contraste" va interpreta muzică de Violeta Dinescu.
Ansamblul "AdHOC" al Academiei "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca prezintă un program cu lucrări de compozitori români și elvețieni contemporani, sub conducerea dirijorului Matei Pop. Concertul, care începe la ora 19,00 în Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București, face parte din turneul de promovare a celei de-a 23-a ediții a Festivalului de muzică de cameră Academia Sighișoara, care se va desfășura între 1 și 14 august 2016.
Ultimul concert al serii se va desfășura în Aula Palatului Cantacuzino: Irinel Anghel și Prietenii vor evolua cu începere de la ora 21,00.