Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide 'Săptămâna Internațională a Muzicii Noi' 2016

Publicat: duminică, 22 Mai 2016 , ora 0.00

Flautistul Matthias Ziegler, harpista Xenia Schindler și violistul Marius Ungureanu sunt muzicienii care vor susține primul concert din cadrul "Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi" 2016. Lucrări de Toru Takemitsu, Alfred Zimmerlin și Dan Dediu alcătuiesc programul acestei prime manifestări, programată pentru ora 19:00 la Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București.

"Limite… și dincolo de ele" este conceptul central al Festivalului de anul acesta, cele patru teme și, implicit, și ciclurile de concerte urmând a se desfășura sub egida câte unui nume celebru. Primul este "Ulise - Dincolo de limitele istoriei", al doilea este "Gulliver - Dincolo de limitele culturii", al treilea este "Nirvana - Dincolo de limitele sinelui" și "Matrix - Dincolo de limitele naturii".

Aula Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Studioul de Operă al Universității Naționale de Muzică din București, Sala Radio și Colegiul Noua Europă sunt celelalte spații în care vor avea loc manifestările SIMN 2016, serie desfășurată în București până în 29 mai.