Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 14 Martie 2016 , ora 0.00

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio, vă invită la un concert, alături de Orchestra de Cameră Radio. Ansamblul va fi condus în concertul de miercuri, 16 martie 2016, de Radu Postăvaru, dirijorul principal al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești. Programul de la Sala Radio este alcătuit din Sinfonia di caccia de Antonio Rossetti, Fantasia-Appassionata op. 35 în Sol major, lucrare pentru vioară și orchestră de Henri Vieuxtemps, Suita "St. Paul" pentru orchestră de coarde de Gustav Holst și Simfonia a II-a în Si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart.

Orchestra Națională Radio vă propune vineri, 18 martie, un concert cu "parfum exotic" și cu invitați speciali din Liban: apreciatul compozitor și interpret la lăută Marcel Khalife și Lubnan Baalbaki, dirijor permanent al Filarmonicii din Liban. După Simfonia nr. 40 KV 550 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart, în concertul de la Sala Radio, Marcel Khalife va oferi publicului român câteva compoziții proprii: Suita Andaluză pentru lăută și orchestră și Trei piese pentru voce și orchestră. Invitată specială a evenimentului va fi și solista vocală de origine libaneză Abeer Nehme.

Ambele concerte sunt programate pentru ora 19:00 și, ca de fiecare dată, pot fi urmărite pe frecvențele postului nostru, dar și on-line, la adresa romania-muzical.ro