Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

George Enescu și lăutarii bucureșteni - concert si expozitie la Sala Radio

Publicat: miercuri, 28 Octombrie 2015 , ora 0.00
Lucrări din repertoriul lăutarilor celebri, care au reprezentat o puternică sursă de inspirație pentru George Enescu, vor putea fi ascultate astăzi, 28 octombrie, la Sala Radio, într-un eveniment în care vor concerta pentru prima oară împreună Orchestra de Cameră Radio și Orchestra de Muzică Populară Radio. Desfășurat sub titlul "George Enescu și lăutarii dinastici bucureșteni", seara va începe cu melodii tradiționale interpretate de Orchestra de Muzică Populară Radio, avându-l solist pe Alexandru Mica.
În cea de-a doua parte, Orchestra de Cameră Radio va propune lucrări cunoscute pe scenele de muzică clasică, inspirate de teme tradiționale românești, precum Hora mărțișorului, Sârba-n căruță, Hora staccato, Hora lui Dobrică, Hora morii și altele.
Soliști vor fi violonista Simina Croitoru și naistul Cornel Pană, cel care va și dirija ambele orchestre. Concertul este prezentat de muzicologul Viorel Cosma și va fi transmis în direct de Radio România Muzical, începând cu ora 19.00.
Pentru a pătrunde mai ușor în atmosfera serii, dar și pentru o mai bună documentare, în foaierul Sălii Radio, va fi deschisă, în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu, expoziția "George Enescu și muzica lăutarilor români".