Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe serie de spectacole-conferință Round Table București

Publicat: marți, 22 Septembrie 2015 , ora 0.00
Astăzi, 22 septembrie 2015, debutează seria celor 8 spectacole-conferință "Round Table București", moderate de Valentina Sandu – Dediu. Evenimentele se vor desfășura săptămânal marțea, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică, de la ora 19:00, și vor putea fi urmărite în transmisiune directă pe EnjoyTv.ro.
Parcursul profesional, dar și personal, al oricărui om de cultură este puternic influențat de mediul în care a ales să trăiască, să creeze și să se desăvârșească, proiectul "Round Table București" propunându-și să afle în ce măsură efervescentul spațiu cultural al Capitalei a influențat și influențează drumul unor personalități românești (cu notorietate internațională) care și-au ales Bucureștiul ca decor al activității lor artistice.
Printre invitati se numără personalităti precum Răzvan Mazilu, Ioana Pârvulescu, Aurelian Octav-Popa, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Gheorghe Turda, Viorica Flintasu, Ștefan Gheorghiu. În calitate de moderator, Valentina Sandu – Dediu, reputat muzicolog român și Rector al Colegiului Noua Europă, își va provoca invitații la o discuție deschisă, relaxată, despre amprenta pe care orașul și-a pus-o asupra lor ca artiști, ca oameni, despre cum vedeau Capitala atunci când erau la început de drum și cum o percep acum, când drumurile lor străbat capitale din întreaga lume, ori despre șansele sau deziluziile pe care le-au trăit aici, de-a lungul timpului.
La evenimentul de astăzi, publicul spectator va avea prilejul de a-l asculta pe Răzvan Mazilu povestind despre parcursul său în Bucureștiul artistic. La final, o hartă a locurilor importante din Capitală va fi prezentată în semn simbolic, prin coordonatele pe care artistul le-a lăsat deja în sprijinul evoluției artelor spectacolului în România.