Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - programul zilei de 17 septembrie

Publicat: joi, 17 Septembrie 2015 , ora 0.00

Festivalul Internațional "George Enescu" continuă și astăzi, 17 septembrie, cu o serie de evenimente interesante, însă cu modificări survenite, în ultimul moment. Organizatorii au anunțat în jurul 12.30 că evenimentul programat inițial de la ora 17.00, la Ateneul Român - Orchestra "Mozarteum" din Salzburg,  dirijoru Thomas Dausgaard se reprogramează tot pentru astăzi, dar la ora 22.30. Solist al serii va fi pianistul Dan Grigore. Programul cuprinde Uvertura operei „Don Giovanni“  și Concertul nr.23 pentru pian și orchestră  de Wolfgang Amadeus Mozart, alături de Simfonia nr. 7 în La Major de Ludwig van Beethoven.

De la ora 20.00, la Sala Mare a Palatului, veți putea asculta Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool, condusă de Vasily Petrenko, avându-l  solist pe violonistul Alexandru Tomescu. Programul va cuprinde Poemul simfonic „Fântânile Romei“ de Ottorino Respighi, Concertul în la minor op. 82 pentru vioara și orchestră  de Aleksandr Glazunov și Simfonia nr. 1 în do minor de Serghei Rahmaninov.

Concertul Corului de cameră 'Preludiu', dirijor Voicu Enăchescu, programat inițial astăzi, 17 septembrie, de la ora 22.30, va avea loc duminică, 20 septembrie, de la ora 11.00 la Sala Radio.