Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - ziua a XIV-a

Publicat: sâmbătă, 12 Septembrie 2015 , ora 0.00

Și ziua de astăzi, 12 septembrie 2015, va fi încărcată pentru Festivalul Internațional Goerge Enescu. De la ora 11.00, la Sala Mică a Palatului, în ciclul "Enescu și contemporanii săi", va concerta Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, dirijată de Cristian Florea. Publicul va putea asculta lucrări de Bartok, Enescu și Warlock. În paralel, la Teatrul Odeon se va desfășura spectacolul "Clasic e fantastic – Copilăria lui Enescu". Din distribuție fac parte: Valeria Cristia, Irina Sarbu, Filip Ristovski, Alexandru Unguru, Monica Bustean și Raluca Ouatu.

Seria de concerte "Repere ale muzicii contemporane românești" continuă la Universitatea de Muzică București. De la ora 16.00, la Studioul de Operă, Ansamblul „ARCHAEUS”, împreună cu soprana Simona Nicoleta Jidveanu și tenorul Christian Alexandru Petrescu vor interpreta, sub bagheta dirijorului Pieralberto Cattaneo, opera "Unu plus minus unu" de Liviu Dănceanu.
Apoi, de la ora 16.30, la Ateneul Român, sunteți așteptați să urmăriți un concert susținut de Orchestra de Cameră București. Într-un program integral Mozart, violoniștii Pierre Amoyal și Ștefan Tarara vor fi soliști în Concertone K 190/186 E în Do major pentru două viori și orchestră de cameră. Mădălin Voicu, dirijorul concertului, mai propune încă două lucrări mozartiene: Divertismentul KV136 în Re Major și Simfonia KV 550 nr.40 în sol minor.

La Sala Palatului, de la ora 19.30, va urca pe scenă Orchestra Operei de Stat din München. Dirijor va fi Constantinos Carydis, iar solist - pianistul Pierre Laurent Aimard în Concertul  nr.5 op.73 în Mi bemol major  ”Imperialul” de Ludwig van Beethoven. Cu participarea Corului Academic Radio condus de Dan Mihai Goia, în prima parte a programului publicul va putea asculta poemul simfonic „Isis“ de George Enescu în orchestrația realizată de Pascal Bentoiu. Programul mai cuprinde Simfonia nr. 5 op.47  în re minor de Dmitri Șostakovici. 

Ziua se va încheia cu un concert desfășurat la Ateneul Român, de la ora 22,30. Înscris în seria ”Concertelor de la miezul nopții”, evenimentul îi va aduce pe scenă pe membrii Corului și Orchestrei ”The Age of Enlightenment”, cu Laurence Cummings la pupitru, într-un program integral Georg Friedrich Händel.