Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - ziua a XII-a

Publicat: joi, 10 Septembrie 2015 , ora 0.00
Și ziua de astăzi, 10 septembrie 2015, va fi încărcată pentru Festivalul Internațional Goerge Enescu. De la ora 17.00, la Ateneul Român, veți putea asculta concertul susținut de New European String Chamber Orchestra, înscris în seria "Recitaluri și Concerte Camerale". Dirijor și solist va fi violonistul Dmitri Sitkovetsky. Programul va fi unul variat și va cuprinde creații de Rodion Shchedrin, Piotr Ilici Ceaikovski, Dmitri Șostakovici, dar și Concertul Transilvan semnat de Vlad Maistorovici, lucrare câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu din 2001. Invitat va fi violonistul Eugen Țichindeleanu.
La Sala Palatului, de la ora 20, concertează Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, dirijată de Yuri Temirkanov. Programul este format din Uvertura de concert „Pe teme în caracter popular românesc“ în La Major op. 32 de George Enescu, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în do minor op. 18 de Serghei Rahmaninov - în versiunea celebrei Elisabeth Leonskaja - și Suita simfonică op. 35 Șeherazada de Nikolai Rimski-Korsakov. 
Ultimul eveniment al serii va avea loc de la ora 22.30 la Ateneul Român și va fi un recital susținut de Cvartetul Voces. Programul include Cvintetul cu pian în Mi bemol Major, op. 44 de Robert Schumann și Cvintetul cu pian în fa minor, op. 34 de Johannes Brahms. Invitat este pianistul Andrei Licareț.