Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi evenimente în cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu'

Publicat: sâmbătă, 5 Septembrie 2015 , ora 0.00
Astăzi, 5 septembrie 2015, este o zi încărcată pentru Festivalul Internațional 'George Enescu'. De la ora 11.00, la Sala Mică a Palatului, va concerta ansamblul 'Profil', dirijat de Tiberiu Soare, care propune publicului o incursiune în lumea muzicii contemporane românești. Vom regăsi lucrări de Cornel Țăranu, Cristian Lolea, Dan Dediu, printre alții.
Apoi, de la ora 16.30, la Ateneul Român, sunteți așteptați să urmăriți un concert susținut de pianistul Murray Perahia, care aduce publicului bucureștean un program Haydn - Beethoven - Brahms.
La Sala Palatului, de la ora 19.30, va urca pe scenă orchestra Capelei de stat din Dresda. Dirijor va fi Christian Thielemann, iar solistă  soprana Anja Harteros. Ei vor interpreta lieduri cu acompaniament orchestral, dar și celebra 'Simfonie a Alpilor' de Richard Strauss.
În paralel, la Teatrul Mic se va desfășura spectacolul “One Minute of Dance or UF!!!”, un show coregrafic imaginat de Gigi Căciuleanu. Muzica este semnată de Paul Ilea.
Ziua se va încheia cu un concert desfășurat la Ateneul Român, de la ora 22,30. Înscris în seria 'Concertelor de la miezul nopții', evenimentul îi va aduce pe scenă pe membrii ansamblului 'The King's Consort' dirijat de Robert King. Aceștia ne propun spre audiție trei 'Ode închinate Sfintei Cecilia', semnate de Henry Purcell, Benjamin Britten și Georg Friedrich Handel.