Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Finala Concursului Grand Prix de l'opera la Opera Națională București

Publicat: sâmbătă, 22 August 2015 , ora 0.00

Continuă cea de-a III-a ediție a concursului 'Le Grand Prix de l'Opera'. Astăzi, 22 august 2015, la Opera Națională București se desfășoară finala competiției, începând cu ora 19.00. Cei nouă finaliști sunt: sopranele Deidre Angenent din Olanda, Galina Averina din Anglia, Kim Eunhee din Italia, contratenorul Jakub Jozef Orlinski din Polonia, mezzo-soprana Agata Schmidt din Polonia, baritonii Lasha Sesitashvili din Georgia, Mikolaj Trabka din Polonia, tenorul Ibrahim Yesilay din Germania și basul Iustinian Zetea din Romania.

Accesul publicului în sală este liber. Cântăreții vor fi evaluați de un juriu format din jurnaliști, directori artistici și șefi de teatre muzicale din întreaga Europă; între ei se numără Marc Adam de la Opera din Nisa, John Allison, editor al publicației Opera Magazine și Mihai Cosma, consilier artistic la Opera Națională București. Vă reamintim că valoarea toatală a premiilor însumează 15.000 de euro.

Competiția se adresează tinerilor soliști vocali din România și din străinătate cu vârsta cuprinsă între 18 și 33 de ani pentru vocile feminine, respectiv 19-34 de ani pentru voci bărbătești, oferindu-le, dincolo de premiile în bani, contracte de spectacole și înregistrări precum și oportunitatea de a interpreta roluri principale în producții ale Operei Naționale București. Obiectivele concursului sunt descoperirea și promovarea tinerelor talente din țară și din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureșteană și promovarea imaginii instituției pe plan internațional, în contextul potențării valorilor naționale.