Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianista Alexandra Dariescu este numită Ambasador Special al României

Publicat: miercuri, 24 Iunie 2015 , ora 10.11
Pianista Alexandra Dariescu a primit din partea statului român titlul de “Ambasador Special al României” însoțit de un pașaport diplomatic. “Sunt onorată să primesc titlul de “Ambasador Special al României” într-un moment important, la împlinirea a 20 de ani de carieră pianistică. Sunt mândră că sunt româncă și sunt bucuroasă că prin intermediul carierei mele am șansa de a-mi reprezenta și promova țara și școala pianistică română în întreaga lume” a declarat pianista Alexandra Dariescu.
Anul 2015 este unul încununat de succes pentru interpreta romănă. A susținut concertul de debut la Concertgebouw din Amsterdam, cu o interpretare în premieră pentru publicul olandez a Sonatinei pentru mâna stângă semnată Dinu Lipatti, concert ce a făcut parte dintr-un turneu de 2 saptamani în Olanda. De asemenea, a concertat împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în Dubai și la Royal Albert Hall din Londra.
În următoarele luni, pianista Alexandra Dariescu va debuta în Norvegia, va susține un nou concert la Royal Albert Hall, precum și la Wigmore Hall din Londra si va lansa 3 CD-uri.
Pentru publicul din România, pianista a pregatit două momente speciale, un concert în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” și o lansare de disc. “Revin cu drag și cu multă emoție în România și sunt onorată de invitația de a urca din nou pe scena Festivalului “George Enescu”, sunt tot cuvintele Alexandrei Dariescu.