Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ultimul concert din Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, la Sala Radio

Publicat: vineri, 29 Mai 2015 , ora 0.00
Ultimul concert din cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, ediția a 25-a, are loc astăzi, 29 mai 2015, la Sala Radio. De la ora 19,00, din Studioul “Mihail Jora” se va transmite în direct la Radio România Muzical concertul susținut de Orchestra Națională Radio condusă de Adrian Morar. Solistele serii vor fi violonista Raluca Stratulat și violoncelista Andreea Țimiraș iar în program sunt incluse creații semnate Octavian Nemescu, Dan Dediu, Marc Mellits și Ștefan Niculescu.
Tot în cadrul festivalului, pentru ora 9,00 este programat, la Universitatea Națională de Muzică, un simpozion dedicat compozitorului Ștefan Niculescu, cel care a fondat Săptămâna Internațională a Muzicii Noi. Participă Gary Barnett, Lavinia Coman, Corneliu Dan Georgescu, Sanda Hîrlav-Maistorovici, Olguța Lupu, Liviu Marinescu, Adrian Mociulschi, Andrei Tănăsescu, Livia Teodorescu-Ciocănea și Joel Crotty. Vor urma lansări de carte și de disc.
Iar de la ora 17,00, în Aula Palatului Cantacuzino puteți urmări, în ciclul "Invitați de marcă", recitalul flautistului american Eric lamb. Acesta va interpreta lucrări de Roland Freisitzer, Eugen Wendel, Corneliu Dan Georgescu și Brian Ferneyhough, printre alții.