Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Noaptea muzeelor' - propune ca în fiecare an și manifestări muzicale

Publicat: sâmbătă, 16 Mai 2015 , ora 0.00
Astăzi, 16 mai 2015, are loc "Noaptea Muzeelor" în cadrul căreia publicului i se propun, ca de obicei, și evenimente muzicale. Muzeul Național "George Enescu" din Capitală va găzdui, începând cu ora 19:30 manifestarea intitulată "Aeroportul Artistic ONIRIA. Sosiri și Plecări muzicale cu trafic performativ". Vor evolua, între alții, Corul de copii Kanticum și de Grupul Vocal Canticum - dirijor Răzvan Rădos -, violonistul Sabin Penea, pianista Eliza G. Puchianu și formația Meșteșăgarii.
"Fantoma de la Operă" va fi auzită, în aceasă seară, în Cimitirul Bellu, în cadrul unui concert pus în scenă de artiști ai Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian", organizat cu ocazia "Nopții Muzeelor". Publicul este invitat, începând cu ora 21:00, la concertul "Dolce Vita". Irina Baianț, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour și Cătălin Petrescu - soliștii teatrului - vor evolua și în arii din "Contesa Maritza", "Silvia" și "Prințesa Circului" de Emmerich Kalman, "Secretul lui Marco Polo" de Francis Lopez sau "Liliacul" de Johan Strauss-fiul.
La Muzeul de Artă din Timișoara, în Sala Baroc, vor evolua, începând cu ora 16:00, studenți ai Facultății de Muzică și Teatru Timișoara la clasa prof. univ. dr. Ștefana Grațiela Negruțiu, într-un program ce cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Claude Debussy și Maurice Ravel, iar de la ora 20:00, Cvartetul VIVO, alcătuit din violonistul Horațiu Bălan, Iuliana Ambăruș - violă, violoncelistul Darius Tereu și pianista Andreea Olariu, va interpreta Cvartetul cu pian nr. 1 op. 23 în Re major de Antonin Dvoűák.