Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România Muzical - 18 ani!

Publicat: marți, 17 Martie 2015 , ora 0.00

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează în 24 martie 2015 un recital cu conotații speciale: pentru că într-o zi de 24 martie, în urmă cu 18 ani, începea să emită postul de radio care rămâne și astăzi unicul dedicat muzicii clasice și de jazz din România. Recitalul va fi susținut de o tânără pianistă doar cu câțiva ani mai mare decât Radio România Muzical: Sînziana Mircea, studentă în ultimul an la Școala Superioară de Muzică și Dans din Köln, desemnată în 2014 studenta anului la categoria Arte din cadrul Galei Ligii Studenților Români în străinătate.

Pe afișul recitalului din 24 martie figurează Barcarola op.60, 4 mazurci op. 33 și Balada I de Frédéric Chopin, alături de Ave Maria de Franz Schubert în aranjamentul lui Franz Liszt și suita "Tablouri dintr-o expoziție" de Modest Mussorgski.

Așadar marți, 24 martie, la Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni, de la ora 19,00, sărbătorim 18 ani de Radio România Muzical. Accesul publicului este posibil până la ora 18.45, pe baza buletinului de identitate.