Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul Internațional 'George Enescu' - o nouă zi

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 12.13

Cea de-a 14-a ediție a Concursului Internațional "George Enescu" se desfășoară până 27 septembrie 2014, în Capitală. Mâine, 16 septembrie 2014, continuă la Universitatea Națională de Muzică din București etapa a II-a secțiunii Violoncel. Printre cei 12 tineri artiști desemnați câștigători ai Etapei I a Secțiunii de Violoncel se numără Octavian Alin Lup și interpreți din Coreea de Sud, Rusia, Statele Unite, Bulgaria, Ucraina, Italia și Austria.

Tot mâine este programată și Semifinala – Recital la secțiunea Vioară. Aceasta va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 16:00. Vor evolua Lavrov Stepan (Rusia), Roudine Fedor (Franța), Yang Yoon (Coreea de Sud), Bae Wonhee (Coreea de Sud), Park Sungmi (Coreea de Sud), Ștefan Tarara (Germania). Juriul secțiunii de vioară a ediției 2014 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Agustin Leon Ara, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Sergey Kravchenko, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Bujor Prelipcean și Mieczyslaw Szlezer.

Publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sală poate urmări prima semifinală a concursului pe un ecran ce urmează a fi amplasat în fața Ateneului. În spațiul amenajat, începând de mâine, vor fi transmise în direct evoluțiile tinerilor artiști care au fost aleși de juriu pentru a intra în semifinalele Concursului "George Enescu" dar și finalele secțiunilor pian, vioară și violoncel.