Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

S-a încheiat a II-a a Concursului de Interpretare "Dan Cumpătă"

Publicat: luni, 23 Iunie 2014 , ora 16.08

În 21 și 22 iunie 2014 s-a desfășurat concursul de interpretare "Dan Cumpătă", organizat de Fundația Culturală Remember Enescu în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" și Școala de Muzică și Arte Plastice nr. 1 "Iosif Sava". Iată câștigătorii Mariilor Premii.

La categoriile pian și vioară aceste premii nu s-au acordat; pentru secțiunea corzi grave - violoncelista Alexandra Curcă de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu"; pentru secțiunea canto - baritonul Constantin Trașcă (foto) de la Universitatea "Spiru Haret"; pentru categoria suflători și percuție - clarinetistul Marius Niculaie și Alexandra Matei de la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti".

Concursul "Dan Cumpătă" a acordat și premii pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări românești mezzo-sopranei Antonia Cosmina Stancu de la Universitatea Națională de Muzică din București, violoniștilor Ștefan Simonca Oprița de Liceul de Arte din Arad și Mircea Dumitrescu de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu", pianistului Ioan Năstase de la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti".

 Premiul special pentru cel mai bun acompaniament i-a fost acordat prof. univ Krimhilda Cristescu.