Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert sifmonic și lansare discografică-eveniment la Sala Radio

Publicat: vineri, 31 Ianuarie 2014 , ora 15.14

 Orchestra Națională Radio îl are ca solist în această seară de 31 ianuarie 2014 pe violonistul Gabriel Croitoru. Acesta va interpreta, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, Concertul nr.1 op.6 în Re major de Niccolò Paganini. Programul este completat de uvertura operei "Cenușăreașa" de Gioachino Rossini și de Simfonia I op.38 în Si bemol major "a Primăverii" din creația lui Robert Schumann.
 Iar în pauza concertului, în jurul orei 19,45, Gabriel Croitoru va coborî de pe scenă în foaierul central al Sălii Radio, pentru o lansare discografică-eveniment pregătită de Editura Casa Radio. Este vorba despre albumul Recital Valentin Gheorghiu - Gabriel Croitoru, primul CD realizat împreună de cei doi muzicieni, pe care îi leagă o îndelungată colaborare pe scenă, dar și o frumoasă prietenie. Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2010: Sonata "Kreutzer" de Ludwig van Beethoven, Sonatina în sol major de Antonin Dvoűak și Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu.
 Concertul Orchestrei Naționale Radio, precum și lansarea discografică, vor fi transmise în direct la Radio Romania Muzical.