Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Transmisiune directă de la Milano la Seara de Operă cu Luminița Arvunescu

Publicat: sâmbătă, 7 Decembrie 2013 , ora 11.20

7 decembrie este data la care, prin tradiție, debutează stagiunea de spectacole la Scala din Milano. Anul acesta, pentru eveniment a fost aleasă premiera operei "Traviata" de Giuseppe Verdi, lucrare emblematică a compozitorului de la nașterea căruia s-au aniversat, în 10 octombrie 2013, 200 ani.

Radio România Muzical transmite în direct acest spectacol astăzi, 7 decembrie 2013, de la ora 18.55, în cadrul emisiunii Seara de operă. Comentează Luminița Arvunescu și invitatul ei, dr. Stephan Poen.

În noua producție, rolurile principale sunt susținute de nume cu rezonanță ale scenelor mondiale: soprana germană Diana Damrau (Violetta), numită de presa americană "cea mai importantă soprană de coloratură din prezent" și polonezul Piotr Beczala (Alfredo Germont), unul dintre cei mai căutați tenori ai contemporaneității.

Producția este semnată de regizorul rus Dmitri Tcherniakov, iar dirijorul spectacolului va fi Daniele Gatti.

Următorul spectacol de pe mari scene de operă la Radio România Muzical este programat în 14 decembrie, de la ora 20: prima transmisiune directă de la Opera Metropolitan din New York din stagiunea 2013-2014. În program: "Falstaff" de Giuseppe Verdi, sub conducerea dirijorală a lui James Levine.