Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ne-a părăsit Eugenia Văcărescu-Necula

Publicat: luni, 18 Noiembrie 2013 , ora 17.00

Astăzi 18 noiembrie 2013 s-a stins din viață, la vârsta de 75 de ani, doamna Eugenia Văcărescu-Necula, timp de peste două decenii dirijoare a Corului de Copii Radio.

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, a fost numită în 1981 în fruntea Corului de Copii Radio, a cărui activitate a condus-o pe toate planurile: strategie repertorială, pregătire, înregistrări, concerte în țară și în străinătate. Eugenia Văcărescu-Necula a susținut conferințe în Italia și Elveția și a predat cursuri de master în dirijat coral în Portugalia.

La împlinirea a 75 de ani de la înființarea Radio România, doamnei Eugenia Văcărescu-Necula i-a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru contribuția importantă la promovarea valorilor culturale și dezvoltarea serviciului public de radiodifuziune.

În Corul de Copii Radio dirijat de Eugenia Văcărescu-Necula au cântat sopranele Roxana Constantinescu, Roxana Briban, Cristina Radu, creatoarea de costume de operă Miruna Boruzescu.

“Momentele grele din viața mea m-au întărit. Am știut să zâmbesc întotdeauna din decență și din dorința de a nu încărca pe nimeni cu problemele mele. Sunt o luptătoare și am avut un cult pentru tot ce înseamnă viață și armonie”, spunea doamna Eugenia Văcărescu-Necula în interviul care alcătuiește volumul său dedicat istoriei Corului de Copii Radio.

Dumnezeu s-o odihnească în pace.