Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 20 septembrie 2013

Publicat: vineri, 20 Septembrie 2013 , ora 9.18

Sala Mare a Palatului va găzdui în 20 septembrie de la ora 19,30 concertul în care apar toate ansamblurile de muzică clasică Radio România: Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic și Corul de copii Radio. Dirijor: britanicul James Judd, multipremiat pentru discurile sale, colaborator al celor mai mari orchestre de pe întregul mapamond, un specialist al muzicii din Regatul Unit. O promisiune pentru o interpretare de excepție, așteptată pentru monumentalul Requiem de război de Benjamin Britten. Soliști: soprana Michaela Kaune, tenorul Kim Begley și baritonul Adrian Erod.

Tot în 20 septembrie, Jordi Savall și ansamblurile sale, Hesperion XXI și La Capella Reial de Catalunya, vor evolua pe scena Ateneului Român. Jordi Savall, unul dintre cei mai importanți interpreți din zilele noastre ai muzicii renascentiste și baroce europene, propune de la ora 17.00 un program cu lucrări scrise în perioada dinastiei Borgia, adică secolele al XV-lea și al XVI-lea.

La fel de așteptat este și concertul din 20 septembrie propus de Festivalul Enescu la Ateneul Român: Academia "St Martin in the fields" condusă de Sir Neville Marriner, îl va insoti pe violoncelistul Antonio Meneses într-un program Edward Elgar. Cu o istorie de 55 ani și o discografie ce include peste 1000 de titluri, Academy of Saint Martin in the fields este considerată astăzi una dintre cele mai bune orchestre de cameră din lume, apreciere demonstrată de ansamblu și la precedentele sale apariții în cadrul festivalul Enescu.

20 septembrie înseamnă și două concerte în țară sub egida festivalului Enescu: recitalul Cvartetului Maxim la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești și concertul de la Bacău al Orchestrei Filarmonicii dirijate de Ovidiu Bălan, avându-l ca solist pe pianistul Leonel Morales.

Rețineți orele 17.00, 19.30 și 22.30 pentru concertele din festivalul Enescu transmise în direct, pe 20 septembrie, la Radio România Muzical și Radio România Cultural.