Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Muzica clasică la metrou

Publicat: luni, 16 Septembrie 2013 , ora 0.00
Cea de-a doua ediție a proiectului "Muzică clasică la metrou", dezvoltat de Metrorex în parteneriat cu Asociația "Arta nu mușcă", se va desfășura în perioada 16 - 21 septembrie, timp în care bucureștenii vor putea asculta o serie de concerte clasice, susținute de tineri talentați, direct pe peron.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, spectacolele vor avea loc în cele mai tranzitate șase stații de metrou: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate, Piața Victoriei 1, Piața Victoriei 2 și Gara de Nord, în intervalul orar 17.30 - 19.00.
Tineri artiști de la Opera Română, de la liceele de muzică "Dinu Lipatti" și "George Enescu", studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Muzică vor susține o serie de concerte de muzică clască, direct pe peron. Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan și tango argentinian.
O noutate față de ediția precedentă o reprezintă difuzarea unui program de muzică clasică prin ecranele cu plasmă de la metrou, în perioada 4 - 30 septembrie, în stațiile menționate mai sus, o oră dimineața, de la 07.30 la 08.30, și o oră după-amiaza, de la 16.00 la 17.00.