Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 14 septembrie 2013

Publicat: sâmbătă, 14 Septembrie 2013 , ora 11.02

Sâmbătă, 14 septembrie, la Sala Mare a Palatului concertează Orchestra Filarmonicii din Londra, apreciată pentru alăturarea tradiției rafinate cu o gândire vizionară. La pupitru - dirijorul principal Vladimir Jurowski, ale cărui interpretări, pe podium sau în fosa unor celebre teatre lirice, sunt numite ca "electrizante". Solist va fi violonistul grec Leonidas Kavakos, admirat pentru muzicalitatea și tehnica sa. Pe scenă se va afla și Corul Academic Radio, apreciat, sub conducerea lui Dan Mihai Goia, de către Zubin Mehta sau Sergiu Comissiona. În program - lucrări de Johannes Brahms și George Enescu.

În 14 septembrie, la ora 23.00, la Ateneul Român vine Orchestra de Cameră din Lausanne, a cărei discografie i-a atras elogii în presa internațională, mai ales pentru integrala concertelor pentru pian de Mozart cu Christian Zacharias solist și dirijor. Zacharias, un muzician carismatic, fidel partiturii și în același timp profund individual, va susține un program Mozart și la Ateneul Român.

Tot acolo, dar la ora 17,00, evoluează Orchestre Nationale Île-de-France, aplaudată pentru varietatea programelor acoperind trei secole ca și pentru inițierea unor proiecte culturale. Lucrările de Jean Sibelius și Hector Berlioz vor fi dirijate de Enrique Mazzola. Solistă - o excepțională tânără violonistă, Alissa Margulis.

Ziua de 14 septembrie mai oferă un concert la Sala Mică a Palatului, la ora 11,00: Trio Altenberg din Viena, ansamblu în rezidență la celebra Musikverein, câștigător al unui premiu Edison, va interpreta lucrări pentru pian, vioară și violoncel de Dmitri Șostakovici, George Enescu și Maurice Ravel. Toate cele 4 concerte din 14 septembrie sunt transmise în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural.