Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Premiile Concursului Internațional de Canto Grand Prix de l'Opera

Publicat: luni, 17 Iunie 2013 , ora 12.25
În perioada 13-16 iunie la Opera Națională București s-a desfășurat prima ediție a Concursului Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”. Din cei peste 100 de candidați provenind din 30 de țări, pe primele trei locuri s-au clasat sopranele Katerina Tretiakova din Lituania, Alexandra Tărniceru și Veronica Anușca.

Iată lista completă a premiilor.

Premiul „Italia”, premiul special pentru interpretarea unei arii de Giuseppe Verdi – Augustin Hotea (România).

Un contract pentru roluri principale în stagiunea 2013/2014 a Operei Naționale București – Sunnyboy Dladla (Africa de Sud).

Două contracte în Gale extraordinare la Opera Națională București – Polina Garaeva (Rusia) și Irina Ionescu (România).

Premiul special oferit de Marcello Giordani constând într-o bursă completă la un masterclass în Italia al celebrului tenor – Augustin Hotea (România), Iulia Surdu (România), Alexandra Tărniceru (România).

Două Premii speciale ale juriului, dintre care unul pentru cea mai bună performanță a unui interpret cu vârsta mai mică de 24 de ani – Daniel Pop (România), Natalia Tanasiiciuc (Republica Moldova).

O invitație pentru participarea la unul dintre proiectele muzicale ale Radio România Cultural, constând într-o înregistrare specială – Irina Baianț (România).

Premiul „Colla parte” pentru tineri maeștri acompaniatori cu vârsta sub 35 de ani – Adina Cocargeanu (România)