Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Trei evenimente într-o zi la Ateneul Român

Publicat: duminică, 19 Mai 2013 , ora 9.46

Ne întoarcem acum la muzica clasică - la Ateneul Român are loc astăzi, 19 mai 2013, o nouă lecție de muzică sub titlul « Clasic e fantastic ». Subiectul zilei de astăzi va fi muzica medievală, renascentistă și barocă cu lucrări de Bach, Couperin, Rameau, Biber și Hasse ; în program se regăsesc și accente clasice reprezentate de opusuri mozartiene și chiar romantice cu lucrări de Mendelssohn. Acestea vor fi interpretate de organistul Dan Racoveanu, violonistul Mihai Ghiga, Agnes Öllere la blockflote, Fernanda Romila la clavecin și Radu Rodideal la spinetă. Prezintă începând cu ora 11.00 Cristina Bohaciu-Sârbu.

În Sala Mare a Ateneului Român are loc tot astăzi, 19 mai 2013, un concert care marchează 65 de ani de la înființarea Colegiului Național de Arte « Dinu Lipatti » din București. Nicolae Racu și Andrei Ștefan Racu vor dirija orchestra și corul instituției, acesta din urmă fiind pregătit de Ana Lăcrămioara Pauliuc. Vor fi de asemenea incluse momente artistice susținute de orchestra de suflători dirijată de Marius Pețanca. Soliștii serii sunt flautistul Cătălin Oprițoiu, violonista Adriana Gabrian și pianistul Marius Deneș. În program - lucrări de Mozart, Wagner, von Suppe și Beethoven printre alții. Concertul are loc de la ora 19.00.

Tot la Ateneul Român, dar de la ora 19.00 are loc un recital cameral găzduit de Sala Mică. Pe scenă vor urca Adriana Maier - pian; Liviu Ailincăi și Petru Nemțeanu - vioară, Marian Movileanu - violă și Mircea Marian la violoncel. Cvintetul cu pian astfel format va interpreta Cvintetul op. 57 în sol minor de Dmitri Șostakovici și Cvintetul Sz. 23 în Do major de Bela Bartok.