Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România a primit Decorația Regală 'Nihil Sine Deo'

Publicat: duminică, 12 Mai 2013 , ora 15.19
Ziua Regalității - Ziua de 10 mai - a fost sărbătorită sâmbătă seară, în studioul "Mihail Jora" din București, printr-un concert extraordinar susținut de Orchestra Națională Radio dirijată de Christian Badea. Programul - deschis de Imnul Regal semnal Eduard Hübsch, a mai cuprins lucrări de Johannes Brahms și Antonin Dvorak. Soliști: violonista Mihaela Martin și Frans Helmerson la violoncel. Concertul a putut fi urmărit în transmisiune directă la Radio România Muzical.
Iar în seara de 12 mai 2013, instituția Radio România a primit Decorația Regală "Nihil Sine Deo" din partea Casei Regale a României. Festivitatea de decernare a avut loc la Palatul Elisabeta din Capitală iar decorația a fost înmânată de Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta președintelui-director general al Radio România, Ovidiu Miculescu. 
Decorația regală "Nihil Sine Deo" - instituită în 2009 prin ordinul Majestății Sale, Regelui Mihai I și limitată la un număr de 200 membri - se acordă pentru performanțele de nivel înalt care au un aport important la dezvoltarea domeniilor social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic sau militar. La ceas aniversar - 2013 înseamnă 85 de ani de la înființarea Radio România și de la înființarea Orchestrei Naționale Radio - radioul public a primit înalta distincție, al cărei nume conține chiar deviza familiei regale, pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă.