Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Clubul Român de Presă respinge presiunile asupra instituțiilor publice sau private de presă

Publicat: vineri, 26 Aprilie 2013 , ora 22.29

Clubul Român de Presă (CRP) respinge presiunile de orice natură asupra activității instituțiilor publice sau private de presă și consideră că independența acestora implică inclusiv independența actului de decizie managerială în domeniul administrării activității specifice.

CRP consideră drept abuzive presiunile sindicale exterioare asupra unei decizii manageriale  privind raporturile de muncă din interiorul unei instituții de presă , Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), făcute sub aparența „apărării libertății de exprimare”.

Respectarea și aplicarea procedurilor interne în materie de  organizare a  muncii și evaluarea activității unui salariat al unei societăți de presă, inclusiv din cadrul  SRR, sunt de competența exclusivă a directorului general și nu pot fi cenzurate sub aparența “apărării libertății de exprimare”, asa cum se încearcă de câteva organizații sindicale, indiferent de calitățile pe care un angajat din domeniul administrativ susține că le are.

Clubul Român de Presă va transmite comisiilor de specialitate ale Parlamentului și prim-ministrului Guvernului această luare de poziție, pe cale instituțională.

Sursa: http://clubulromandepresa.ro