Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se reia astazi recitalul lui Maxim Belciug la Institutul "Cervantes"

Publicat: joi, 31 Ianuarie 2013 , ora 17.15

Recitalul chitaristului Maxim Belciug, programat ieri seară, în Auditorium-ul Institutului Cervantes din București se reia astăzi, de la ora 19,00, în același spațiu, ca urmare a numărului foarte mare de solicitări din partea iubitorilor de muzică.

Intitulat "Folia de España", recitalul propune o incursiune în universul etosului muzical iberic, de la acordurile renascentiste ale lui Luis de Milán până la sonoritățile moderne semnate de Joaquín Rodrigo, trecând prin epoca de aur a chitarei, deschisă de Fernando Sor și împlinită de Francisco Tárrega. Intrarea publicului este liberă.

Se deschide astfel stagiunea extraordinară "Viva la Guitarra", care își propune să ofere, timp de 6 luni, noi prilejuri de întâlnire cu acest instrument atât de îndrăgit și sută la sută spaniol. Stagiunea "Viva la Guitarra" se va derula până în luna iunie și este organizată de Asociația Culturală Kitarodia în parteneriat cu Institutul Cervantes. Concertele au loc în ultima zi de miercuri a fiecărei luni, în sala Auditorium a Institutului Cervantes din București.