Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cadouri de Craciun pentru toti iubitorii operei la RRM

Publicat: marți, 18 Decembrie 2012 , ora 21.49

Cadouri de Crăciun pentru toți iubitorii operei, pe frecvențele noastre: este vorba despre două ediții speciale ale emisiunii "Seara de operă" propuse de Luminița Arvunescu astăzi și în 25 decembrie, transmise în direct atât în FM, cât și audio-video pe site-ul romaniamuzical.ro.

În această seară, de la ora 19,00, invitatele live sunt soprana Adina Nițescu și mezzo-soprana americană Marianne Cornetti.

Adina Nițescu, una dintre cele mai de succes artiste lirice române ale ultimelor două decenii, cu apariții pe scene precum Metropolitan din New York, Scala din Milano sau Balșoi din Moscova, este protagonistă în concertul de gală "Cele trei dive" ce va avea loc la Sala Radio în 21 decembrie, transmis de asemenea în direct de Radio România Muzical.

Mezzo-soprana Marianne Cornetti este considerată una dintre specialistele contemporane în interpretarea muzicii lui Giuseppe Verdi, pe care a cântat-o în marile teatre de operă ale lumii. De altfel, Marianne Cornetti este prezentă în România pentru a da viață personajului "Amneris" din "Aida", spectacol propus de Opera Națională București în 21 decembrie.

Ediția din 18 decembrie poate fi reascultată sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 20.

Iar de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 19.30, Radio România Muzical pune un alt cadou sub bradul iubitorilor operei: ediția specială a "Serii de operă" ce o are invitată în studio pe mezzo-soprana Roxana Constantinescu, una dintre vocile din generația tânără care strălucesc în prezent pe marile scene de pe mapamond. Ediția din 25 decembrie poate fi reascultată sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 19,00, fiind completată de audiția recitalului susținut de tenorul Juan Diego Florez în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului de la Salzburg.