Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Prelegeri și evenimente muzicale în cadrul Festivalului „Xenakis”

Publicat: sâmbătă, 22 Octombrie 2022 , ora 0.00
Conferința Internațională de Muzică Contemporană, desfășurată la Brașov și Brăila, continuă astăzi, 22 octombrie 2022, cu noi prezentări muzicologice pe tema „Diferite registre de alianță între elemente conceptuale extramuzicale: muzică, matematică și arhitectură” și două concerte. Conferința propune prelegeri și evenimente muzicale dedicate centenarului nașterii compozitorului Iannis Xenakis.
Începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Universității „Transilvania” din Brașov, invitații vor susține prelegeri; iar de la ora 15:00 va avea loc un concert de muzică electroacustică. Își dau concursul sopranele Corina Purcărea și Mihaela Buhaiciuc, Ana Silvestru - pian midi și percuționista Maria Rădulescu, printre alții. În program sunt reunite lucrări din creațiile compozitorilor Cătălin Crețu, Adrian Borza și Laurențiu Beldean.
De la ora 19:00 la Sala „Patria” a Filarmonicii din Brașov va avea loc un recital de muzică de cameră cu lucrări de Iannis Xenakis. Își dau concursul violonista Raluca Stratulat, violoncelista Alfia Nakipbekova și clarinetistul Iulian Rusu, printre alții.
Ana Sireteanu