Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concert aniversar Eufonia V la Timișoara

Publicat: duminică, 18 Septembrie 2022 , ora 0.00
Astăzi, 18 septembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, va avea loc Concertul aniversar al celei de-a cincea ediții a Festivalului Eufonia. Programul serii se va deschide cu lucrarea rossiniană „Le rendez-vous de chasse”, în interpretarea corniștilor Johannes Lamotke, Cosmin Cobașa, Cosmin Elisei, Dana Onițiu, Nguyen Bach și Iulius Mecea.
Va urma „Cvintetul cu pian”, op. 89 de Nikolai Kapustin, interpretat în premieră la Timișoara de pianistul Frank Düpree, alături de violoniștii Miriam Helms Ålien și Vlad Popescu, violista Karolina Errera și violoncelistul Tony Rymer.
Acestora li se vor alătura flautistele Zofia Neugebauer și Georgiana Mihăilă, oboista Doga Sacilik, clarinetistul Tomaz Mocilnik și fagotistul Benedikt Seel, pentru interpretarea, în premieră absolută în România, a compoziției lui Modest Mussorgsky, „Tablouri dintr-o expoziție – Remake”, în varianta lui Yaron Gottfried pentru ansamblu de muzică de cameră și trio de jazz - din care fac parte percuționistul Meinhard „Obi” Jenne, contrabasiștii Jakob Krupp și Sánta Csaba, Amalia Trifu și Ionuț Diaconu la vibrafon și pian electric.
Norela Costea