Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul „RVQ – Shapes”, la Târgu Mureș

Publicat: miercuri, 14 Septembrie 2022 , ora 0.00

La Palatul Culturii din Târgu Mureș va avea loc astăzi, de la ora 20.00, un concert din cadrul Turneului național "RVQ - Shapes" susținut de cvintetul alcătuit din chitaristul Radu Vâlcu, Mihai Balabaș la vioară și live electronics, pianistul Andrei Petrache, percuționiștii Răzvan Florescu și Philip Goron.

Proiectul se concretizează printr-un album ce cuprinde 5 compoziții muzicale, creații bazate pe microstructuri și forme minimale, itinerate într-un turneu național ce cuprinde 9 concerte și 10 workshop-uri, evenimente adresate publicului tânăr și foarte tânăr. Interpretarea celor 5 lucrări muzicale va fi însoțită de 5 proiecții, create de artistul vizual Mihai Cucu.

Radu Vâlcu Quintet derulează în această perioadă și o serie de workshop-uri, ce se desfășoară în câteva școli din țară, atelierele interactive fiind dedicate elevilor fără studii muzicale din zone cu acces limitat la cultură. De asemenea, artiștii vor ajunge și la noua generație de muzicieni - elevii Colegiului Național "George Enescu" din București, unde va avea loc un workshop de aprofundare a compoziției și a improvizației de jazz.

Albumul "RVQ - Shapes" va fi distribuit gratuit în mediul online, atât pe platformele specializate cât și pe site-ul proiectului.


Florica Jalbă