Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul ,,Harmonia Mundi” continuă joi, 15 septembrie

Publicat: luni, 12 Septembrie 2022 , ora 0.00
Proiectul cultural ,,Harmonia Mundi” continuă joi, 15 septembrie, cu un eveniment ce va avea loc la Sala de spectacole a Consiliului Județean din Piatra Neamț. Începând cu ora 18:00, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un recital cameral, precedat de o conferință pe tema vieții și activității lui Nicolae Titulescu.
Celebrând 140 de ani de la nașterea ilustrului diplomat român, turneul național ,,Harmonia Mundi” cuprinde 10 recitaluri camerale, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință susținută de personalități ale cercetării istorice românești.
Pornind de la un element comun muzicii și diplomației – armonia – cei doi artiști vor susține o serie de recitaluri, în perioada 1 septembrie - 6 octombrie, destinate publicului din 10 orașe din România precum și celor care îi urmăresc deja de mai bine de 2 ani în mediul online. Seria de evenimente își propune să aducă în atenție atât diversitatea culturii române, cât și importanța locului pe care omul politic și diplomatul Nicolae Titulescu l-a ocupat și îl ocupă încă în istoria națională.
Ana Sireteanu