Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Recital în cadrul turneului național ,,Fiori e Colori”, susținut de soprana Rodica Vică si harpista Maria Bîldea

Publicat: luni, 12 Septembrie 2022 , ora 0.00
Cel de-al doilea eveniment din cadrul turneului național „Fiori e Colori” are loc astăzi, 1 septembrie, la Biserica Neagră din Brașov. Seria de evenimente este susținută de soprana Rodica Vică si harpista Maria Bîldea, fiind o adevărată invitație la visare și la încântare. Programul muzical cuprinde 22 de cântece și arii pe teme florale, toate aceste partituri fiind rearanjate de către cele două muziciene pentru formula de duo - voce și harpă.
Lucrările ,,Les violettes” de Alessandro Scarlatti, ,,Amarilli, mia bella” de Giulio Caccini, ,,Le Papillon et la Fleur” de Gabriel Fauré, ,,Le temps des lilas” de Ernest Chausson, ,,Crizanteme” de Sabin Drăgoi, ,,Estrene de la Rose” de George Enescu și multe altele vor alcătui buchetul muzical pe care cele două artiste îl fac cadou publicului, oferindu-i totodată și oportunitatea unică de a intra în contact direct cu frumusețea și splendorile literaturii muzicale dedicată florilor.
Turneul național se desfășoară în perioada 10-14 septembrie și este organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură.
Ana Sireteanu