Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul de pian ,,Classic Unlimited”, susținut de pianistul Bogdan Vaida începe astăzi la Bistrița

Publicat: joi, 8 Septembrie 2022 , ora 0.00
Cea de-a șasea ediție a turneului național de pian ,,Classic Unlimited”, susținut de Bogdan Vaida, începe astăzi, 8 septembrie, cu un concert ce va avea loc la Biserica Reformată din Beclean, județul Bistrița-Năsăud. 
Continuând seria „Classic Unlimited - A contemporary view”, ce a prezentat anul trecut publicului contrastul dintre compozitorii contemporani români și reprezentanți ai perioadei romantice a muzicii clasice, ediția din acest an va sta sub semnul feminității și este intitulată „Classic Unlimited – A woman’s touch”.
Astfel, pe lângă lucrările din creațiile compozitorilor Franz Schubert, Frédéric Chopin, Johannes Brahms și Serghei Rahmaninov, cu care pianistul a obișnuit deja publicul, din program fac parte și cinci piese din creațiile compozitoarelor Clara Schumann, Mel Bonis și Anamaria Meza. De asemenea, va putea fi audiată și o piesă compusă special pentru turneul din acest an de Ciprian Gabriel Pop. Evenimentul începe la ora 19:00.
Seria de evenimente se desfășoară în perioada 8 septembrie - 7 octombrie, în zece localități și are ca obiectiv aducerea muzicii în locuri inedite din țară, pentru ca aceasta să ajungă și la publicul mai puțin familiarizat cu marile săli de concerte.
Ana Sireteanu