Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Un nou concert în cadrul proiectului „Stand with Ukraine”

Publicat: sâmbătă, 30 Iulie 2022 , ora 0.00
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău prezintă astăzi, 30 iulie, al patrulea eveniment din cadrul proiectului „Stand with Ukraine”. Inițiativa reunește sub pecetea Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei - 110 muzicieni din România, Republica Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană. Proiectul a fost inițiat de muzicieni moldoveni și de către dirijorul Gabriel Bebeșelea și este un manifest muzical împotriva războiului și a violenței. Scopul proiectul „Stand with Ukraine” este susținerea tinerilor artiști refugiați și promovarea Anului European al Tineretului.
Programul muzical cuprinde fragmente din muzica unor filme celebre. Orchestra Națională de Tineret a Moldovei va fi dirijată de maestrul Andriano Marian.
Evenimentul începe la ora 19 și 30 de minute și va avea loc la Cetatea Tighina din Republica Moldova.
Mâine, 1 august, va avea loc ultimul eveniment din cadrul proiectului „Stand with Ukraine” - concertul unui ansamblu alcătuit din membri ai formației Musica Ricercata, Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei, muzicieni ucraineni și Corul Filarmonicii din Vinița (Ucraina), sub conducerea muzicală a maestrului Gabriel Bebeșelea. Ansamblul va interpreta Simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven, cel mai puternic mesaj de pace pentru momentul în care ne aflăm, așa cum decalara Gabriel Bebeșelea.
Ana Sireteanu