Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul 'Musica ricercata - Ramificari' va avea loc la Sibiu din 28 iulie

Publicat: sâmbătă, 23 Iulie 2022 , ora 0.00
Din 28 iulie 2022 va avea loc, la Sibiu, ediția a patra a festivalului Musica Ricercata, al cărui director artistic este dirijorul Gabriel Bebeșelea. Intitulată Ramificări, această ediție propune publicului concerte, recitaluri, discuții cu artiști și creatori români și din afara țării, dar și ateliere pentru copii. Dintre invitați fac parte Emil Hurezeanu, Mircea Cărtărescu, Sayaka Shoji, Matei Ioachimescu, Rodica Vică și Götz Teutsch, componenta unitară a festivalului fiind transmiterea mesajului de pace. Cei care doresc vor putea realiza donații pentru Ucraina, către ONG-ul partener, Crucea Roșie.
Festivalul va începe joi, 28 iulie, cu un concert găzduit de Biserica Ursulinelor din Sibiu, care va fi susținut de flautistul Matei Ioachimescu și ansamblul Musica Ricercata, sub conducerea dirijorului Cristian Spătaru.
Iar închiderea festivalului va avea loc în data de 1 august, în Piața Mare din Sibiu. Pe scenă se vor afla muzicieni ucraineni, Corul Filarmonicii din Vinița, alături de membri ai ansamblului Musica Ricercata și de Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, dirijor Gabriel Bebeșelea.
Larisa Clempuș