Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Radio România Muzical transmite pentru prima dată la Iași pe frecvența 95,4 MHz

Publicat: vineri, 20 Mai 2022 , ora 10.41
95,4 MHz este frecvența pe care va răsuna la Iași, pentru prima dată, Radio România Muzical. Răzvan Ioan Dincă, Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune a declarat că procesul de implementare este în curs și speră ca în prima jumătate a lui 2023, ascultătorii din Iași să se bucure on air de Radio România Muzical.
Cristina Comandașu, managerul Radio România Muzical a menționat în comunicatul oficial de presă următoarele: „este un vis împlinit pentru echipa Radio România Muzical și publicul său, sperând că într-un viitor nu prea îndepărtat vom putea fi ascultați în întreaga țară: pentru că muzica clasică unește și este, cu adevărat, pentru toți.”
Primită în cadrul ședinței C.N.A. din 19 mai 2022, după aproape 20 de ani de la obținerea precedentelor două, noua frecvență consolidează portofoliul Radio România Muzical și completează peisajul undelor pe care este recepționat în prezent postul.
Radio România Muzical este un post de radio central al Societății Române de Radiodifuziune care a luat ființă în 24 martie 1997 și unicul post de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz. În București, postul emite pe frecvența de 104,8 FM, iar în județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș pe frecvența de 97,6 FM.
Maria-Isabela Nica