Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Între 26 și 29 mai - Concursul Internațional de Canto 'Ionel Perlea'

Publicat: luni, 4 Aprilie 2022 , ora 0.00
În perioada 26-29 mai 2022 se va desfășura, la Slobozia, Concursul Internațional de Canto 'Ionel Perlea', ediția a XXXI-a. Competiția se adresează atât studenților, cât și cântăreților profesioniști de operă din toată lumea, cu vârsta de până în 35 de ani. Participanții se pot înscrie până în data de 1 mai 2022 la adresa de email: office@suonarte.ro, regulamentul Concursului poate fi consultat pe site-urile perlea.ro și suonarte.ro. Valoarea cumulată a premiilor oferite de organizatori în cadrul acestei ediții este de peste 5000 de euro, la care se adaugă Premiile Speciale constând în angajamente la Centrul Cultural “Ionel Perlea”, Opera Națională București, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Națională Română Timișoara și Opera Națională Română Iași.
Din juriu fac parte nume mari ale scenelor lirice mondiale, precum și manageri ai unor importante instituții de cultură din țară: soprana Nelly Miricioiu, dirijorul și compozitorul Sabin Păutza, soprana Florența Marinescu, muzicologul Mihai Cosma, tenorul Daniel Magdal, baritonii Florin Estefan și Cristian Rudic și tenorul Florin Guzgă.
Concursul este organizat de Consiliul Județean Ialomița, prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, în parteneriat cu Asociația Suonarte.
Larisa Clempuș