Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe un nou proiect 'Doamnele muzicii', realizat de Diana Jipa și Ștefan Doniga

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 0.00
Între 28 februarie și 9 martie, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga susțin un turneu de recitaluri camerale sub titlul Doamnele muzicii - o serie de evenimente menite a celebra prezența feminină în muzica românească și universală. Cei doi muzicieni propun publicului un concept original, care evidențiază valoarea creației feminine din cultura românească, precum și rolul major pe care faimoase modele ori persoanaje feminine l-au avut în generarea unor capodopere din cultura universală.
Programul va include piese de Felicia Donceanu, Carmen Petra Basacopol, Violeta Dinescu, Mihaela Vosganian, Hilda Jerea și Liana Alexandra, de asemenea va oferi publicului ocazia de a se întâlni cu personaje legendare precum Carmen din opera lui Georges Bizet, Thaïs din creația omonimă a lui Jules Massenet sau Amenaide, în viziunea variațiunilor create de Niccolò Paganini după muzica lui Rossini.
Seria de recitaluri începe luni, 28 februarie 2022, la Sala Transilvania din Zalău, și se va încheia în 9 martie la Filarmonica din Sibiu.
Larisa Clempuș