Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Trei evenimente în cadrul Festivalului Classix de la Iași

Publicat: miercuri, 16 Februarie 2022 , ora 0.00
Festivalul de muzică Classix continuă la Iași, cu o nouă serie de evenimente. Începând cu ora 10.00, la Casa Balș și la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași vor avea loc cursuri de măiestrie susținute de pianiștii polonezi Anna Lipiak și Grzegorz Niemczuk, oboista română Felicia Greciuc, precum și flautistul și dirijorul Ștefan Diaconu.
La ora 11.00 va debuta o nouă dezbatere ce are ca temă compozitoarele secolelor XX și XXI. Intitulată “Always exceptional?”, aceasta va fi susținută în limba engleză, invitată fiind Astrid Kvalbein – Rector al Academiei de Muzică din Norvegia. Evenimentul se va derula la Sala Simpozion a Universității Naționale de Arte „George Enescu”.
Programul zilei se va încheia cu un concert care va avea loc de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași. Intitulat “Animal Instinct”, programul acestuia include lucrările Concertino de Leoč Janáèek și Cvintetul cu pian D. 667 în La major, „Păstrăvul” de Franz Schubert. Dintre interpreții concertului îi menționăm pe violonistul Tudor Bolnavu, violistul Doru Costăchescu, violoncelistul Sebastian Vîrtosu, contrabasistul Virgil Prisacariu și pianista Slávka Pìchoèová-Vernerová.
Evenimentele Festivalului Classix sunt transmise în direct pe paginile de Facebook ale organizatorilor, dar și pe cea a postului nostru de radio.
Florica Jalbă